Idei
Cele mai ciudate hobby-uri din lume

Probabil majoritatea dintre noi avem diferite hobby-uri, unele necesită talente ascunse, timp și bani, în timp ce altele sunt pe cât de ieftine pe atât de amuzante. Există totuși oameni care au niște pasiuni mai bizare. Câți dintre noi vânează broaște sau pictează câini? Cine știe, poate citind articolul vei descoperi că unul dintre aceste hobby-uri te inspiră și pe tine. 

Reed Sandridge donează în fiecare zi câte 10 dolari persoanelor necunoscute care par să aibe nevoie de acești bani. Americanul susține că i-a venit această idee atunci când a rămas fără slujbă și și-a adus aminte de ce îi spunea mama sa când era mic: „Cele mai bune momente este să daruiești ceva din suflet atunci când nici tu nu ai.” Reed susține că în prima zi când a oferit pe stradă 10 dolari unui necunscut a fost cea mai frumoasă zi din viața lui.

Un pensionar din Taiwan imprimă mesaje religioase budiste pe mașini. Prima mașină pe care a transformat-o într-un adevărat artefact sacru a fost a unui prieten. Li Zongxiong susține că hobby-ul său este special pentru că prin lipirea mesajelor sacre pe mașini, atât șoferul cât și autombilul sunt protejate împotriva accidentelor.

Paul Yarrow, un bărbat în vârstă de 45 de ani a visat dintotdeauna să se angajeze la televiziune, dar așa cum nu a reușit a făcut din asta un hobby. Paul a decis să se folosească de momentele în care reporterii transimt reportaje în direct și să se posteze de fiecare dată în cadru. El știe aproape exact ce filmări se desfășoară în locuri și la ore diferite, ca să aibă de unde alege. De curând a stabilit și un record, a apărut la 4 posturi concurente (BBC, ITV, Channel 4 sau Sky News) în aceiași zi.

Un olandez a reușit în 20 de ani să colecteze cele mai ciudate pastile de ecstasy. Bărbatul nu și-a dezvăluit hobby-ul decât atunci când întreaga pasiune i-a fost furată la propriu. Olandezul a raportat poliției că a deținut ilegal 2400 de pastile de ecstasy, nu pentru consum, ci doar pentru că i-au plăcut modelele și culorile.

 

Mrs Horncastle din Anglia a împlinit de curând 80 de ani și a devenit celebră în întreaga lume pentru pasiunea sa de a croșeta sâni din lână. Pe lângă rolul decorativ, Mrs Horncastle mai tricotează sâni pentru o asociație care învață mămicile tinere cum să alapteze, iar ghemurile de lână pe care bătrânica le tricotează funcționează drept mulaje.

Jonathan Lee Riches a ajuns însă în Cartea Recordurilor fiind numit persoana care a intentat cele mai multe procese juridice din istoria omenirii. Iar atunci când a primit premiul din partea reprezentanțiilor Guiness Book of World Records, acesta i-a dat în judecată pentru încălcarea imaginii. Jonathan la dat în judecată și pe George W. Bush, Britney Spears, Martha Stewart, pirații somalezi, mausoleul Lincoln Memorial, Turnul Eiffel, președintele Iranului și diferiți călugări budiști.

 

Dar pe lângă oamenii de rând și celebritățile ne uimesc cu hobby-urile lor trăznite. De exemplu Paris Hilton pescuiește broaște. Moștenitoarea imperiului hotelier este împotriva vânatului de mamifere, însă la amfibieni face excepție.

Justin Bieber are tot timpul un cub Rubik la el. Idolul adolescentelor a rezolvat faimosul cub într-un minut și 22 de secunde în cadrul unui show de la o televiziune spaniolă. 

Cristiano Ronaldo petrece ore în șir în cluburi de bingo.

Tom Hanks colecționează mașini de scris. Actorul deține peste 200 de exemplare pe care le și folosește uneori. 

Johnny Depp colecționează păpuși Barbie.

Claudia Schiffer are nenumărate insectare, înrămate și expuse prin casă.

 

Taylor Swift confecționează globuri de sticlă pentru Crăciun.

Acestea sunt doar câteva dintre hobby-urile ciudate din lume. Voi ce hobby-uri practicaţi? 

Text: Victoria Mudreac 

Share

Comments