Idei
10 IDEI DE EXPUNEE A COLECTIILOR

Viaţa ne oferă în fiecare zi momente de inspiraţie, care pot naşte în noi dorinţa de a colecţiona ceva. Ceva de ce ne-am îndrăgostit de la prima vedere, ceva ce ne bântuie imaginaţia de pe timpul copilăriei, ceva ce am adus cu noi dintr-o călătorie sau ceva ce am găsit în timpul plimbării pe plaja. Orice obiect poate fi colecţionat. De la scoici, până la instrumente muzicale sau unelte de lemnărit.

Dacă sunteţi deja un colecţionar impătimit, dar nu aţi găsit încă modul în care să vă scoateţi la lumina zilei colecţia, pentru ca aceasta să devină parte a decorului, dar şi a personalităţii casei, pentru bucuria voastră, dar şi a celor care vă calcă pragul, atunci noi venim cu câteva idei uşor de implementat în orice spaţiu şi cu orice buget. Iar în cazul în care nu aţi gustat încă din plăcerile colecţionării obiectelor, acest material poate să vă ducă pe un drum nou.

1. Penele pot face o colecţie frumoasă. Avantajul colecţionării penelor, pe lângă frumuseţea şi fragilitatea lor, este că acestea nu ocupă mult spaţiu şi nici nu sunt grele. Penele pot fi puse în vase de sticlă, în suporturi de lemn, ele pot fi înrămate sau suspendate de tavan.

2. Ceainicele, ca şi tot soiul de piese de veselă, sunt foarte populare printre colecţionari. Acestea pot fi puse în evidenţă cu ajutorul unei etajere sau piese de mobilier vechi. Efectul va fi mai spectaculos, dacă suportul ales va fi vopsit într-o culoare ce contrastează cu obiectele expuse, astfel scoţându-le în evidenţă.

3. Farfuriile decorative, pe lângă faptul că pot schimba radical un spaţiu anost sau un perete sobru, mai fac parte din cele mai îndrăgite obiecte ale colecţionarilor. Dacă farfuriile sunt de aceeaşi culoare, ele vor arăta mai bine pe un perete de o culoare contrastantă sau, dacă farfuriile sunt colorate, ele vor arată bine pe un perete alb sau orice altă culoare neutră, fie ea caldă sau rece.

4. Linguriţile de colecţie pot fi puse în shadow box-uri, iar acestea pot fi agăţate pe pereţii casei. Rămâne deja la discreţia colecţionarului ce dimensiuni va alege pentru shadow box-uri şi lemnul pentru înramare. O altă modalitate de expunere a unei colecţii mai mari de linguriţe este repartizarea lor în mai multe shadow box-uri, unul de dimensiune mare şi câteva de dimensiuni mai mici. Linguriţile mai pot fi atârnate de perete, folosind fire de aţa mai groasă.

5.Oglinzile pot fi agăţate pe orice perete din casă, cu atât mai mult că ele au avantajul de a crea iluzia unui spaţiu generos. Noi vă recomandăm să agăţaţi colecţia de oglinzi în baie, pe hol, pe pereţii scării şi, tradiţional, în living, deasupra canapelei sau comodei.

6.Pălăriile sunt alt obiect prizat de colecţionari. Acestea, ca şi oglinzile, pot fi agăţate pe pereţii casei, doar că, în cazul pălăriilor, vom evita spaţiile unde se acumulează umiditatea şi mirosurile, cum ar fi baia şi bucătăria. Pălăriile, mai ales dacă sunt în acelaşi stil, mai pot fi puse pe o etajeră mai lată. Pălăriile rare sau cele la care ţineţi în mod deosebit, pot fi plasate într-o ramă-cutie.

7. Uneltele vechi, fie ele de bucătărie, croitorie, lemnărie sau alt meştesug practicat de-a lungul secolelor, pot fi scoase în evidenţă în foarte multe modalităţi. De exemplu, ele pot fi agăţate una câte una pe un perete sau în interiorul unei rame. Dacă doriţi să plasaţi colecţia pe o suprafaţă orizontală, puteţi confecţiona un suport din lemn sau folosi un obiect vechi, în calitate de suport.

8. Colecţia de desene, fie a celor “semnate” de copiii voştri sau a celor “serioase”, poate fi înrămată. Ramele pot avea un design diferit sau, pentru un mai mare efect, pot fi la fel, chiar dacă de dimensiuni diferite.

9.Ţineţi minte serveţelele mici, pe care le croşetau din mulineu alb bunicele şi mătuşile noastre? Acestea sunt azi mai populare ca niciodată printre colecţionarii din toată lumea, dar şi printre cei care sunt în căutarea unor idei proaspete de decor. Şerveţelele croşetatepot fi înrămate separat, ele pot fi lipite pe o pânză pentru pictură sau înşirate pe o sfoară, pentru un efect ludic şi rustic.

10. Şi cum imaginaţia umană nu are limite, unii colecţionari au păşit pe cărări nebătătorite - unii colecţionează colivii, apropo, acestea pot fi utilizate şi ca suport pentru ghivecele cu plante, alţii - palete de bătut covoare, care pot fi agăţate pe perete, sunt şi din cei care colecţionează globuri pământeşti şi le agaţă de pod, creând un tavan foarte original. Şi să ştţi că mai există şi colecţionari de scaune, care tot pot fi agăţate pe pereţi!

Oricare ar fi colecţia pe care o dețineţi sau gândul de la care vreţi să porniţi una, nu uitaţi că noi suntem gata să vă susţinem orice idee creativă!

 

text: Diana Guja

Поделиться

Comments