Idei
CORPUL CA OPERĂ DE ARTĂ

Pictura pe corp este una dintre cele mai vechi forme de artă, originile ei pierzându-se în negura vremii. Cu toate acestea, imaginația fără limite a artiștilor contemporani face din bodypainting să fie una dintre cele mai spectaculoase și expresive manifestări ale spiritului uman.

Artistul italian Guido Daniele a ajuns să dezvolte o tehnică deosebită prin care reușește să redea pe mâini diferite animale sau obiecte, care, la prima vedere par a fi adevărate. La unele, nici nu îți dai seama decât dacă privești atent, că ciocul vulturului este, de fapt, degetul arătător, îmbrăcat estetic în culoarea portocalei, cu accente și umbre care îi dau profunzime.

Picturile lui Guido Daniele sunt considerate imagini trompe l`oeil (păcălirea ochiului) întrucât acestea creează iluzii optice dând senzația 3D a obiectului sau animalului reprezentat. Cele mai frumoase lucrări ale acestuia sunt considerate cele din seria Handimals, lucrările sale fiind din ce în ce mai cerute în cadrul prezentărilor de modă, publicitate sau expozițiilor supra-realiste. Artistul a primit în 2007 titlul de Eroul Anului, înmânat de către postul de televiziune Animal Planet.

Johannes Stötter originar din Italia a devenit cunoscut în anul 2009 și de atunci a continuat să surprindă publicul cu operele sale. Arta sa tinde să combine natura în forma ei brută cu trupul uman, iar lucrările sunt pur și simplu incredibile. Lucrul care îi caracterizează lucrările este faptul că reușește de fiecare dată să creeze iluzii fantastice, el se folosește de umbre, culori și fundal pentru a ascunde corpurile protagoniștilor în operele sale.

Aici puteți vedea un video fascinant despre cum creeaza artistul. În această lucrare, Johannes folosește corpurile a două femei și astfel obține iluzia corpului unui cameleon. Privită de departe, compoziția nu trădează în niciun fel faptul că nu ilustrează un cameleon adevărat, ori că e doar un amestec de culoare împrăștiat pe corpul uman. Pentru ca să creeze efectul de chelie pe capetele modelelor, artistul le-a prelucrat părul cu argilă naturală. Maestrul a muncit mai bine de 10 ore la acest proiect, însuși o procesul de pictare durând circa 6 ore.

Artistul american, John Poppleton, fotograf și pictor, transformă spatele modelelor sale în adevărate opere de artă. John realizează peisaje incredibile cu ajutorul vopselelor fluorescente care le evidențiază frumusețea în întuneric.

Proiectul său artistic „Under Black Light” constă în a picta peisaje de toamnă, copaci chiar și Aurora Boreală. În pofida complexității peisajelor desenate, artistul realizează lucrările în timp record — între 15 minute și trei ore și jumătate — ceea ce este foarte puțin în comparație cu alți artiști, care pot lucra peste 13 ore la un desen. Din 2010, John Poppleton a elaborat peste 30 de picturi pe corp.

Dar lucrurile nu au fost întotdeauna simple pentru el. „Pictura corporală care mi-a creat probleme până acum este cea intitulată „Paradisul tropical al lui Emily și Kim”, mărturisește artistul, explicând că a pictat pe spatele a două femei care nu încetau să se miște și să schimbe modul în care era iluminată pictura. „Nu-mi place cum a ieșit culoarea și modul în care am pictat valurile. Este probabil pictura pe care o detest cel mai mult, dar pe care soția mea o iubește cel mai mult”, continuă John Poppleton. Iată un alt video cu procesul său de creatie.

Filippo Ioco este un artist din Italia ce călătorește în jurul lumii și oferă artei o nouă dimensiune. Imaginile lui Filippo îți taie răsuflarea nu doar datorită priveliștii superbe, ci datorită deghizării perfecte a modelelor în orice cadru. Filippo își petrece aproximativ o săptămână pe fiecare imagine și folosește vopsea de corp pentru a ascunde modelele sale nud în imagini de mâncăruri gustoase, deserturi și băuturi, inclusiv hamburgeri, înghețată și morcovi.

text: Victoria Mudreac

Поделиться

Comments