MăiestrIA – expoziție-concurs de IE cusută manual, ediția a II-a

Vă invităm cu drag la cea de-a doua ediție a expoziției MăiestrIA, organizată de art-salon MOLDECO și Asociația Klumea. 


Este o expoziție-concurs pentru autoarele de ii din Republica Moldova și România, având drept scop reînvierea tradiției de a coase manual cu folos și semnificație, precum și reorientarea spre costumul tradițional autentic. Pentru prima dată expoziția se extinde geografic și dincolo de hotarele Republicii Moldova. 

În urma unei preselecții riguroase în care au concurat peste 50 de lucrări create în ultmii ani, în expoziție au intrat autoare din Chișinău, Ialoveni, Fălești, Strășeni, București și Piatra Neamț. Expoziția MăiestrIA cuprinde ii, cămăși bărbătești și pentru copii, realizate totalmente manual după modele autentice românești. 

Concursul va fi jurizat de cinci profesioniști, care vor desemna primele trei locuri: Andreea Diana Tănăsescu din București - fondatoarea comunității La Blouse Romaine, Valentina Vidrașcu și Oxana Munteanu – designeri vestimentari, Lucia Berdos - femeie de afaceri și Vasile Botnaru – jurnalist, directorul biroului Chișinău Radio Europa Liberă.

Vizitatorii expoziției vor putea selecta lucrarea preferată, care va primi titlul de Simpatia Publicului, prin vot direct, pe tot parcursul evenimentului. 

Reamintim care sunt premiile oferite pentru câștigători.

Locul I – premiu bănesc oferit de salonul MOLDECO și Asociația Klumea în sumă de 4000 lei și posibilitatea de a vizita două din cele mai valoroase muzee etnografice din România

Locul II – premiu bănesc în sumă de 3000 lei 

Locul III– premiu bănesc în sumă de 2000 lei 

Simpatia Publicului - premiu bănesc în sumă de 1000 lei

Oaspetele de onoare al expozitiei va fi arhitecta Ioana Corduneanu din București, fondatoarea comunității Semne Cusute în acțiune care cuprinde peste 25 000 de membri din toate colțurile lumii, în special femei care studiază și cos ie. Lucrările cele mai deosebite din expoziție vor fi premiate de Ioana Corduneanu cu materiale pentru cusut ie din magazinul online www.semnecusute.ro 

De asemenea, partener al evenimentului este Comunitatea Moldava din Elvetia, care sponsorizează premiile pentru fiecare participantă. 

Imaginea de pe afisul evenimentului este lucrarea ”Fata cu Lalea Roșie” de Aliona Bereghici.

Vernisajul are loc joi, 5 aprilie 2018, la ora 18.00 pe adresa salonului MOLDECO - bd. Moscova 14/1. 

Expoziția- concurs MăiestrIA va fi deschisă până pe data de 21 aprilie 2018.
Intrarea este liberă.

Comments