Idei
10 IDEI DE FLORII PENTRU UN DECOR ORIGINAL CU FLORI

Primăvara vine cu poveşti despre o viaţă nouă şi cu flori. Flori în grădini, flori pe copaci, flori în casă şi în suflet. Şi când, dacă nu de Florii, să ne bucurăm din plin de puterea florilor? Am cules 10 idei de decorare a casei cu flori, de buchete originale şi recipiente inedite pentru braţul de bucurie pe care şi-l poate permite oricine.

1. Pentru ca florile să arate bine, nu e nevoie de o vază sofisticată. E suficient să folosiţi un borcan de dimensiune potrivită. Acesta poate fi decorat în diferite stiluri. De la rustic la disco.

2. Aveţi o căldare smălţuită sau din tablă şi nu ştiţi ce să faceţi cu ea? Simplu! Transformaţi-o în recipient pentru flori. Cu cât e mai mare buchetul, cu atât căldarea va fi mai binevenită!

3. Vreţi să decoraţi masa de Florii cu o piesă originală şi în spiritul sezonului? Noi vă recomandăm o compoziţie din flori, aşezată într-o ladă. Aici un rol important o poate juca şi vechimea lăzii - cu câţi mai mulţi ani va avea, cu atât efectul va fi mai spectaculos.

4. Nu vreţi flori pe masă şi nici prin unghere? Atunci atârnaţi-le de pod sau pereţi! O idee de recipiente inedite sunt vazele mici create din becuri sau cele din sticle de vin, fixate de perete.

5. Pentru un decor de inspiraţie rustică vă recomandăm să folosiţi coşurile de lozie ca recipiente pentru bucheţele de flori. Acestea pot fi agăţate de pereţii, uşi sau plasate pe duşumea.

6. O altă idee originală de decorare a casei cu flori este utilizarea cizmelor de cauciuc şi a umbrelei în calitate de… vază. Aceste recipiente pot fi atârnate de uşa de la intrare, în locul semnului “Bine aţi venit” pentru oaspeţii care vă vor călca pragul de Florii.

7. Florile nu întotdeauna trebuie să depăşească înălţimea vazei. Ultimile tendinţe ne sugerează să folosim vaze mai înalte decât florile, pentru un efect minimalist.

8. Tulpine de flori care plutesc printre fructe şi legume? De ce nu? Decoraţi vazele transparente cu felii de lămâie şi portocale sau morcovi!

9. Cum am mai spus, dacă nu aveţi vaze în casă, nu va indispuneţi. Cu siguranţă aveţi un ceainic sau un ulcior. Folosiţi-le pentru a adăposti în ele florile. Şi aici o lege nescrisă ne spune că, cu cât este mai ştirb ceanicul sau ulciorul, cu atât compoziţia va fi mai originală.

10. Flori înrămate, cireaşa de pe tortul nostru floristic. Aici imaginaţia umană nu are limite. Rame mari, extrem de mari sau rame mici. Rame minimaliste sau rame lucrate cu ornamente bogate. Rame negre, aurii sau albe. Desi o astfel de compoziţie vă va solicita mai mult, efectul vă merita tot efortul.

Dacă cel puţin una din recomandările noastre a găsit ecou în inimile voastre, vă invităm să ne lăsaţi un comentariu sau, cel mai bine, să treceţi pe la noi să ne povestiţi despre cum aţi făcut ultima compoziţie florală şi, suntem siguri, vom putea face schimb de practici frumoase!

 

Text: Diana Guja

Поделиться

Comments