Decor
OGLINDA - ASPIRINA FENG SHUI

În sistemul filosofic chinezesc Feng shui, amplasarea oglinzii într-un spaţiu este una crucială. Oglinda poate “tămădui” spaţii, ea fiind numită şi “aspirina feng shui”. Se zice că, dacă oglinda este plasată corect, bunăstarea, sănătatea şi fericirea celor din casă se va dubla. Insă, dacă poziţia oglinzilor nu este respectată, filosofia feng shui anunţă multe pierderi.

Cea mai importantă întrebare, pe care trebuie să şi-o pună persoana care vrea să-şi organizeze spaţiul în conformitatea cu învăţătura feng shui, este: “Ce reflectă oglinda mea?” Pentru că orice reflectă ea, se va dubla.

Acestea fiind spuse, va invităm să verificaţi ce reflectă oglinzile din casa sau biroul vostru? Dacă vedeţi în ele ceva din lista de mai jos, să ştiţi că acum este cel mai potrivit moment să schimbaţi ceva în spaţiul care vă înconjoară:

  • Uşi şi geamuri;
  • Pat;
  • Closet;
  • Foc, inclusiv focul de la aragaz;
  • Altă oglindă;
  • Dezordine şi privelişti neplăcute;
  • Scurgeri, ţevi;
  • Pereţi, colţurile mobilierului;
  • Reflecţii neplăcute sau neclare a feţei, când treceţi pe lângă oglindă, acestea fiind mai ales întâlnite în cazul oglinzilor antice;
  • Oglinzi care distorsionează imaginea;
  • Reflecţii în care cel mai înalt membru al familiei apare cu capul tăiat. Omul trebuie să-şi vadă în oglindă partea de sus a corpului în întregime.

În feng shui există câteva reguli esenţiale de amplasare a oglinzilor în dependenţă de locul din casă. Iată câteva puncte de la care puteţi porni:

1. În antreu, dacă el este mic, plasaţi o oglindă. Aceasta va crea iluzia unui spaţiu mai larg şi mai aerisit. Însa, atenţie, oglinda nu trebuie să fie faţă în faţă cu uşa.

2. În filosofia feng shui se spune că oglinzile nu au loc în bucătărie. Oglinda simbolizează apa, iar apa luptă cu focul. Unicul loc din bucătărie în care se acceptă o oglindă este spatele maşinii de gătit şi asta pentru ca cel care găteşte să vadă ce se întâmplă în spatele său. Însă, în cazul în care nu se găteşte cu spatele la uşă, oglinda nu îşi are loc în bucătărie.

3. O oglindă niciodată nu trebuie să reflecte toaleta. De aceea, dacă în sala de baie aveţi şi toaletă şi oglindă, ultima trebuie acoperită. În cel mai bun caz, oglinda va fi plasată în afara camerei de baie, astfel încât energiile să nu intre în baie şi să dispară în ţeava de scurgere. Deci, cel mai bine este să puneţi oglinda, de dorit de dimensiuni mari, lângă sala de baie, pentru a permite energiilor să circule liber spre alte camere.

4. Potrivit filosofiei feng shui, dacă aveţi insomnii, dar şi o oglindă în dormitor, ultima este de vină. O oglindă în dormitor vă ţine treaz şi plin de griji. Aşadar, evitaţi oglinzile lângă pat şi deasupra lui. Mai mult, se spune că, dacă vă vedeţi în oglindă în timp ce sunteţi culcat, o a treia persoană va apărea în relaţia pe care o aveţi.

5. Ca să puteţi, totuşi, privi în oglindă când vă îmbrăcaţi, cel mai indicat este să o agătaţi pe partea interioară a uşilor dulapurilor. Astfel, când nu va fi nevoie ea, uşa se va închide.

6. Cel mai bine este sa plasaţi oglinzile în living sau în sufragerie. Oglinda din sufragerie, prin reflecţia sa, dublează mâncarea de pe masă, ceea ce simbolizează abundenţă şi bunăstare. În acelaşi timp, asiguraţi-vă că oglinda nu reflectă vreo uşă sau fereastră.

7. În living, oglinda poate să reflecte privelişti frumoase sau plante îngrijite, care cresc şi înfloresc. Acestea sunt prevestitoarele bunăstării şi energiilor pure.

Pentru un spaţiu sănătos, plin de fericire şi abundenţă, filosofia feng shui recomandă următoarele:

  • Folosirea oglinzilor care reflectă corpul în întregime;
  • Plasarea oglinzilor, astfel încât acestea să reflecte peisaje frumoase, activând în interior energiile naturii;
  • Plasarea oglinzilor, astfel încât acestea să aducă lumină;
  • Plasarea oglinzilor la intrarea în casă, pentru a activa elementul apei;

Care sunt secretele feng shui pe care cunoaşteţi şi pe care le-aţi testat? Lăsaţi-ne un comentariu aici sau pe pagina noastră de Facebook, iar noi vă promitem să vă oferim cele mai bune rame pentru oglinzi, care vor aduce bunăstare casei voastre.

 

Text: Diana Guja

Поделиться

Comments