Salonul Moldeco și Stela Moldovanu, autoarea cărții ”MăiestrIA- povestea cusută a iei” vă invită la un nou eveniment dedicat cămășii autentice românești. 

Aflată la a treia ediție,  expoziția MăiestrIA, care cuprinde 41 de ii cusute cu pasiune în 2019, va deschide larg ușile pentru publicul larg începând cu data de 18 octombrie. De această dată,  vor fi expuse 19 cămăși din Chișinău  și 12 cusute la București. Odată cu această expoziție va fi lansată și cartea ”MăiestrIA - povestea cusută a iei”, care este un album unic în spațiul românesc dedicat iei autentice tradiționale.

Cartea cuprinde 448 de pagini bogat colorate, cu peste 500 de fotografii și ilustrații originale, în 9 capitole, în care se vorbește despre istoria și personalitățile care au promovat ia, creațiile noi, fotografiate detaliat realizate în ultimii ani, ii de colecție, oameni valoroși,  precum și sfaturi necesare pentru cei care vor să înceapă a coase corect și informat. De asemenea cartea mai cuprinde capitole dedicate simbolurilor de pe ie și descifrarea lor, cele mai frecvente tehnici de cusut, precum și un glosar cu termeni din domeniul portului popular.

Dincolo de toate e o carte bogată, realizată impecabil, care poate fi un cadou minunat pentru oricine își dorește să afle mai multe despre rădăcinile și valorile neamului nostru.

Autoarea textului și a ideii cărții este Stela Moldovanu, care a colaborat la concept și realizarea fotografiilor cu Ana Popenco, alți fotografi fiind Natalia Miterev, Irina Lesik, Lucia Lupu.  Autoarea coperții și a ilustrațiilor pentru semne și a cusături este Aliona Bereghici. Această carte a fost realizată cu sprijinul oamenilor care au participat în campania de fundraising inițiată acum un an. Tirajul primei ediții este de 1300 exemplare.

Cartea ”MăiestrIA - povestea cusută a iei” este disponibiă pentru vânzare în saloanele Moldeco, precum si online aici: https://moldeco.md/ro/carte/1212-cartea-maiestria.html

Vă așteptăm între 18 octombrie și 2 noiembrie la salonul Moldeco, pe bd. Moscova 14/1 pentru a intra în lumea fermecătoare a tradiției.

Comments