Evenimente
Moldeco a ajuns la majorat!

Anul acesta am ajuns la majorat. Cred că pentru o companie 100% made in Moldova e o performanță bună, poate chiar neașteptat de bună. Mai ales pentru că suntem în domeniul artei.  

Când am lansat salonul Moldeco în 2004 eram niște copii teribili care se aventurau să devină distribuitori în Moldova ai producătorilor italieni de rame. Nu ne venea nici nouă a crede că domnii aceia serioși, care lucrează de câteva generații în domeniul producerii profilelor pentru rame vor crede în visul nostru.

De fapt totul a pornit din pură pasiune și dragoste pentru broderie. Ne lansasem cu un spațiu mic de tot la etajul 7 al hotelului Codru. Era în inima capitalei, iar nouă ne părea că acolo vor duce toate drumurile.

Cu siguranță dacă am fi început acum, după ce am învățat din mers  management, marketing și promovare, nu mai aveam atâta curaj ca la început. Atunci, la ”Codru”, cumpărătorii noștri treceau printr-o adevărată aventură până ajungeau la noi, cu securitate, lift și căutări pe coridoare. Dar într-un an cei 8 m2 ai biroului nostru unde primeam comenzi, deveniseră neîncăpători, clienții făceau coadă în holul hotelului și atunci ne-am dat seama că trebuie să facem un pas înainte.

A urmat deschiderea unui nou spațiu Moldeco, pe str. Bănulescu-Bodoni. Acolo am găzduit și primele expoziții de pictură. 

 În 2009, în plină criză mondială, noi ne-am aventurat să deschidem un local și mai mare. Moldeco-Râșcani de pe bd. Moscova a vrut să fie mai mult decât un salon de rame, am dezvoltat un spațiu cultural.

Au urmat ani de promovare prin intermediul acțivităților noastre artistice, am organizat expoziții de pictură, fotografie, broderie, lansări de carte, am creat Târguri de caritate mulți ani la rând. Dincolo de rame am promovat artizanatul de calitate, artiștii tineri și cadourile unicat.

Evenimentele noastre de la Moldeco-Râșcani pot fi revăzute aici 

Ultima perioadă, din cauza pandemiei, iar la începutul acestui an și din cauza războiului în Ucraina, ne-a fost foarte greu. Probabil, cel mai greu de când activăm. Am deschis, apoi am închis peste un an și jumătate, un spațiu la Botanica în care ne pusesem mari speranțe.

Cu toate acestea nu am vrut să renunțăm la ceea ce am dezvoltat cu atâta dedicație. Ne-am ambiționat să mergem mai departe, cu aceeași motivare. Am păstrat ideea de a lucra cu cei mai buni producători din Europa, am găsit noi parteneri în Italia și Spania.

Acum putem spune cu toată deschiderea că în cei 18 ani am fost căliți de propriile experiențe, succese și eșecuri. Am înțeles că ceea ce facem este apreciat de mii de oameni, care atunci când ne trec pragul, se luminează la față.

Pentru cei mai fideli dintre clienții noștri ne dorim o sărbătoare aparte: majoratul Moldeco într-un anturaj deosebit. O expoziție de pictură provocatoare, înrămată în cele mai bune rame din colecțiile noastre, un vin bun, muzică vie și multă comunicare ca între prieteni.

Am ales și de această dată un pictor tânăr, dar promițător, care a plecat la București pentru a-și desface aripile. Am vrea totuși să-l cunoașteți înainte de a se desprinde definitiv de viața culturală din Chișinău. E vorba de Victor Teslaru, a cărei expoziție o vom găzdui în următoarea perioadă și care a înțeles că o pictură bună are numai de câștigat dacă e încadrată într-o ramă serioasă:)  

Vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat să creștem și să ajungem la majorat. Doar împreună putem fi puternici și demni acasă, în țara noastră.

 

Cu drag,

Stela și Sergiu Moldovanu

fondatori Moldeco

   

 

Share

Comments