Evenimente
MĂIESTRIA – TOTALURILE CONCURSULUI

Este fascinant ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni.  Expoziția MăiestrIA  a uimit prin talentul de a coase incredibil de fin, a luminat fețe, a trezit nostalgii și mai ales a scos la suprafață dorința de a purta ie. Iar cel mai important mi se pare faptul că le-am oferit participantelor șansa să se mândrească în toate modurile posibile cu realizările lor și să molipsească și pe alții. De fapt, cred că scopul  pe care ni l-am propus prin organizarea acestui eveniment a fost atins.

Concursul MăiestrIA este despre victoria tradiției asupra modei trecătoare. MăiestrIA este despre iscusință, talent, perseverență, pasiune, spargerea stereotipurilor că ”toate astea” au trecut demult. MăiestrIA este despre reconectarea la rădăcini, pentru a putea merge mai departe cu capul sus. MăiestrIA este BUCURIE.

Am avut cel mai competent juriu care putea exista la momentul actual în Republica Moldova, în frunte cu dna Varvara Buzilă. Am fost remarcați și în România de cei care poartă mai departe Povestea Iei și este cu adevărat o onoare să fim apreciați de comunitatea La Blouse Romaine. Vreau să vă asigur că acesta este doar UN NOU ÎNCEPUT.

Mulțumim tuturor vizitatorilor și promotorilor Expoziției. Mulțumim partenerilor care ne-au oferit sprijin și premii. Mulțumim partenerului nostru în organizare, Nata Albot și asociația Klumea, care va avea grijă să mai expună o dată lucrările în cadrul Festivalului născut din tradiții IA MANIA. Mulțumim Ioanei Corduneanu și grupului Semne Cusute in acțiune pentru infinita sursă de inspirație pe care o oferă celor pasionați de cusut ie.

Vom menționa în continuare câștigătorii ediției 2017 a primului concurs de IE brodată manual – MăiestrIA:

Premiul I, cu un total de 149,5 puncte oferite de juriu,  este cămașa pentru EL, cusută cu măiestrie de Parascovia Vol-Lepădatu. Mi se pare simbolică această alegere, pentru a duce mai departe costumul tradițional românesc. Cămașa este cu adevărat extraordinar lucrată, cu o delicatețe fără margini, cu mătase și fir metalic.

Premiul II, cu 148,5 puncte oferite de juriu, se decernează Olesei Enachi cu neobișnuita sa ie cu tufițe, apreciată de foarte multă lume.

Iar premiul III,  cu 143,5 puncte conform deciziei juriului, la doar 0,5 puncte diferență de locul IV, este câștigat de Oxana Li, cu această minunată ie de Basarabia.

Publicul care a vizitat expoziția a votat destul de intens pentru absolut toate lucrările. Punctajul maxim l-a acumulat  Nadia Mînzu pentru frumoasa ie basarabeană care a primit titlul de Simpatia Publicului.

Vedeți aici un video cum s-a desfășurat premierea.

Amintim că premiile bănești pentru câștigătoare sunt oferite de MOLDECO și Klumea, după cum urmează: Premiul I – 4000 lei, Premiul II – 3000 lei, Premiul III – 2000 lei, iar Simpatia Publicului -1000 lei. De asemenea, câștigătoarele desemnate de juriu au primit de la partenerul nostru din România, compania Perpetual Icons, câte un kit de cusut ie la alegere. Intrați pe www.perpetualicons.com să vedeți ce varietate de modele există, pe care le puteți comanda cu ușurință chiar de pe site, pentru a primi tot ce vă trebuie să coaseți o ie autentică: pânză, ațe, ace, instrucțiuni și un extraordinar text motivant despre povestea iei.

Alt partener al evenimentului nostru,  compania ”Broderie Art” a oferit un kit de cusut ie ”Pomul Vieții” pentru Simpatia Publicului, precum și alte două premii de fidelitate pentru participante.

Iar AVON, compania care susține femeia în toate domeniile în care dorește să se manifeste, a avut gjijă ca fiecare participantă să plece cu un premiu minunat.

Mulțumim și partenerului general media Ea.md pentru susținere informațională.

Vă mulțumesc din suflet tuturor! Sperăm să facem o tradiție anuală din acest concurs pentru a motiva și mai multă lume să coase ie cu măiestrIE!

Cu drag,

Stela Moldovanu

Share

Comments