Decor
Idei și soluții de aranjare a tablourilor pe pereți

Tablourile şi fotografiile pot schimba radical locuinţa noastră, o pot face mai primitoare și o pot cu siguranță înfrumuseța. Astăzi vom vorbi despre cum să alegem rama potrivită pentru un tablou, dar și câteva idei de a decora casa într-un mod artistic.

Ramele au două roluri importante, în primul rând protejează tabloul de praf și umezeală, iar în al doilea rând personalizează locuința. Se spune că o ramă aleasă corect poate scoate în evidență o pictură sau din contra. Iar secretul aranjării fotografiilor și tablourilor ține de simetrie, deoarece întotdeauna o așezare simetrică ne dă senzația de ordine. De aceea stilul clasic este pe gustul majorității oamenilor, pentru că totul este simetric decorat.

Dacă aveți un perete mare şi gol şi nu ştiţi cum să îl decorați, noi vă sugerăm fie să agăţaţi un singur tablou mare, fie să expuneţi mai multe tablouri, dar mai mici.

Cel mai simplu este când aveți un singur tablou mare - îl puneți în mijlocul zonei de interes și gata.

Dacă intenţionaţi să aranjați mai multe tablouri sau fotografii cu rame de diferite dimensiuni şi nu ştiţi cum, imaginaţi-vă că desenaţi pe perete o formă geometrică în care aşezaţi lucrările. Puneţi cât mai aproape de centru o lucrare mare, iar în jurul ei să completați cu restul obiectelor.

Nu aşezaţi tablourile la întâmplare. Dacă le agăţaţi prea sus sau prea jos ori în locuri lipsite de vizibilitate, le veţi scădea din valoare şi frumuseţe.

O altă regulă foarte importantă spune că ramele trebuie agățate întotdeauna la nivelul ochilor.

 

Dacă amplasaţi un tablou deasupra canapelei din living, nu lăsaţi prea mult spaţiu între ramă şi perete. Spaţiul ideal este de 5-10 centimetri. În cazul în care distanţa va fi mai mare, riscați ca ochiul privitorului să se îndrepte către perete, şi nu către lucrare.

 

Evitaţi să aşezaţi tablourile pe acelaşi perete cu fereastra pentru că nu vor fi puse în valoare în timpul zilei.

O idee interesantă este să aranjaţi tablourile după o anumită tematică, cum ar fi peisaje, natură, flori ș.a.

 

Dacă v-am putut inspira măcat pentru o singură idee, vă așteptăm la salonul MOLDECO unde puteți alege rama potrivită după orice dorință și dimensiune.

Text: Victoria Mudreac

Share

Comments