Decor
Decorul de Crăciun - tendințe și idei în vogă

Nu există o altă sărbătoare, precum Crăciunul care să creeze atâta bucurie și magie desprinsă din basme. Familii de la mic la mare se adună să despacheteze cutii cu decorațiuni din pod și se grăbesc să-și împodobească pe fundalul colindelor casa. Dar, la fel ca în modă, în fiecare sezon culorile și trendul se schimbă. Iar cum sărbătorile de iarnă se apropie cu pași rapizi, revine ca în fiecare an aceeași întrebare: anul acesta cum decorăm casa?

Cu siguranță mereu va fi în vogă un stil cât mai aproape de naturalețe - de exemplu, folosind crenguțe naturale albite, vată și globuri de sticlă, plus că este și mult mai econom. Combinarea pieselor decorative vechi cu piese noi, crează un stil chic, mai ales acum când reciclarea este în trend.

Dacă sunteți o persoană creativă atunci ornamentele de Crăciun handmade cu siguranță sunt soluția potrivită. Pe lângă faptul că sunt la mare căutare, deoarece au o simbolistică aparte, nimic nu se compară cu acel sentiment minunat când vedeți bradul plin de lucruri realizate de voi. Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de astfel de ornamente realizate din cabluri albe obișnuite, plase de sac, bețe, ață, hârtie… și lista poate continua. Această abordare este și mai interesantă dacă aveți copii care vă pot ajuta la realizarea decorațiunilor.

De asemenea lumânările înalte, dar și cele în formă de pastilă, într-o gamă variată de culori și arome, își vor face loc în coșul de cumpărături al multor oameni.

 

În ceea ce privește culorile, putem folosi orice. Se poartă nuanțe diferite de violet (purpuriu, lavandă, mov închis), dar roșul, griul, albul, verdele, nuanța lămâii și auriul sunt, de asemenea, în vogă.

 

Ce ziceți de decorațiuni de Crăciun... comestibile?

Dacă sunteți adepții dulciului, vă sugerez să decorați bradul cu tot ce vă trece prin cap în materie de fructe uscate. Gândițivă numai: felii de portocală uscată, bețișoare de scorțișoară, flori naturale de lavandă uscată, mere coapte, mentă s.a. În afară de aspectul original, veți simți o aromă deosebită de fiecare dată când vă veți apropia de brad.

 

Dar și masa de sărbătoare poate fi decorată cu bunătăți pregătite de casă, așa încât să devină adevărate opere de artă pe masa de Crăciun. Mmm… parca simt deja miros de cozonac pufos pregătit de bunica.

 

Așadar, Craciunul este momentul potrivit pentru a depăși barierele și tiparele în materie de cretivitate. Suntem foarte curioși să aflăm cum alegeți voi să vă decorați casa în acest an?

Text: Victoria Mudreac

Share

Comments