Interviu
Play Natal — un proiect care te invită să iubești ceea ce ești

Puțini designeri contemporani din țara noastră au adoptat pe hainele lor inscripții în stil mai popular. Play Natal este o marcă de design vestimentar inspirat din tot ce înseamnă să trăiești în Moldova. Vă invităm să-i cunoașteți mai bine, cu atât mai mult că am dat start unei noi colaborări cu ei la salonul MOLDECO din sectorul Râșcani al capitalei. 

Cum s-a născut ideea de a crea brand-ul Play Natal?

Noi suntem o agenție de creație și, de obicei, facem creație în limite stricte setate de brief-uri. Totodată, mereu ne dorim să ne putem exprima liber și nu cu scopul de a vinde ceva, dar de a face moldovenii să se simta bine așa cum simt. Așa a luat naștere Play Natal — un proiect care te invită să iubești ceea ce ești.

Vestimentația și accesoriile semnate de voi sunt foarte originale și elaborate cu o atenție deosebită pentru detalii, calitate. Care este profilul consumatorului Play Natal și cum alegeți materilele?

Cât nu e de straniu, nu avem o ‘audiență-țintă’ bine definită. Obiectele noastre crează confort oricărei persoane indiferent de statut sau venit. Un singur criteriu de selecție ar fi să fie din Moldova. Ne doream în primul rând clienții noștri să aprecieze meajele și creația, dar și țesutura și confortul obiectelor noastre. În mod natural, astăzi clienții noștri sunt un public foarte variat, însă un lucru care le este caracteristic tuturor clienților noștri e că sunt optimiști și au mândria de a fi ceea ce sunt.

Cum percepe publicul mesajele pe care le alegeți să le imprimați?

Unii le văd emoționale, alții motivaționale, însă, toți zâmbesc. Cred că e cea mai frumoasă apreciere pentru ceea ce facem.

Ce obiecte n-ar trebui să lipsească din garderoba tinerilor din ziua de azi pentru a răspunde întotdeauna corect la întrebarea „eu cu ce mă îmbrac”?

Un t-shirt, un hanorac cu gluga și unul fără plus o pereche de blugi și una de adisași comozi :)

Cum accesorizăm hainele Play Natal pentru o ținută de zi cu zi?

Hainele Play Natal iartă orice combinație neobișnuită. Am văzut tricourile noastre purtate sub sacou, dar ši hanoracele combinate cu pantalon slim. Fetele pot purta hanoracele cu gluga XL chiar ca și o rochie combinată cu adidași.

Daca actorii se „hrănesc” din aplauze pe scenă, un designer din ce capătă satisfacția?

Din reacțiile publicului care îi descoperă lucrarea. Dar și din recunoaștere. ‘Aaa, voi sunteți cei cu Lasă Jelea? Știu, știu… ‘ – asta e cea mai frumoasă apreciere.

E greu să mulțumești mii de gusturi?

Nu ne punem acest scop. Nu ai cum să nu-i mulțumești pe cei care au în ADN aceleași trăiri ca și tine. E important doar să știi să exprimi bine o emoție sinceră.

Ați refuzat vreodată o comandă?

Nu facem producție la comenzi mici. Dar și asta, e dictat doar de costurile ridicate fixe, care fac comenzile mici mult prea scumpe.

Care a fost sursa de inspirație pentru ultima voastră colecție? 

Ultima colecție o numim ‘mai pe scurt’ – propune mesajele noastre deja cunoscute într-o execuție laconica, poate chiar minimalistă. Inspirația a fost propria dorință de a purta mesajele noastre, dar într-un mod mai modest. Plus, acum le aplicăm prin broderie. E mai durabil, dar și mai ecologic.

V-ați gândit vreodată să extindeți afacerea la nivel internațional? Care ar fi țările către care v-ați orienta? De ce? 

Suntem pe cale de a o face. Lucrăm la lansarea Play Natal în Marea Britanie. Și de acolo, vom deveni deschiși și accesibili moldovenilor de pretutindeni.

Interviu de Victoria Mudreac

P.S. Toată gama de tricouri, hanorace și sweatshirt-uri Play Natal este disponibilă în salonul MOLDECO pe bd. Moscova 14/1.

Veniți să le luați acasă! 

Share

Comments