Idei
CUM SĂ DECORAM PEREȚII CU POSTERE?

Decorarea locuinței cu postere, este un mod comparativ economic, pentru transformarea pereților goi într-o galerie de culori. Posterele au diferite forme, dimensiuni, teme și stiluri. Regula principală a posterelor este să atragă privirile şi în acelaş timp să transmită o anumită informaţie sau un anumit sentiment. Acordați atenție următoarelor sfaturi:

1. Evaluați spațiul. Apreciați dacă vă trebuie unul sau două postere mari sau o combinație de câteva mai mici. Acordați atenție culorilor pereților și mobilei.

2. Hotarâți ce efect final asupra pereților doriți să obțineți. Posterele pot să dea culoare interiorului (un ton sau numai un accent) sau pot fi așezate tematic, în funcție de cameră. Fiți inventivi! Peisajele orizontale creează impresia de spațiu, în dormitoarele cu ferestre mici. Posterele cu alimente și băuturi sunt potrivite în bucătării, iar in sufragerie puteți aseza un poster cu film.

3. Nu urmați orbește tendințele modei! Dacă nu vă regăsiți într-un tablou abstract, alegeți ce vă este mai aproape de suflet, cu atît mai mult că alegerea este copleșitoare!

4. Puneți posterul în rama, pentru un bun aspect final. Dacă grupați câteva postere diferite într-o camera, nu alegeți rame identice!  Rama este cel puțin 50% dintr-un tablou, iar fiecare imagine poate fi evidențiată în mod diferit.

5. Dupa ce ați înrămat posterele, urmatorul pas e să le aranjati. Mai întâi, faceți o schemă pe o hîrtie, sau aranjați-le pe o masă sau un covor.

6. În  cazul în care sunt multe imagini, ele se amplasează în așa fel încît linia de mijloc a compoziției să fie la nivelul ochilor, iar intervalul între imaginile de acceași dimensiune trebuie să fie nu mai mic decât o palmă. Evitați amplasarea multor postere pe aceeași linie, veți crea efectul unui muzeu în locul unui decor armonios.

7. E bine să evitați aranjarea posterelor pe același perete cu fereastra, deoarece nu vor putea fi puse în valoare în timpul zilei. Nici asezarea în fața ferestrei nu este recomandabilă,  sticla  produce reflexe suparătoare. Pentru încăperile luminoase se recomandă sticla antireflexivă.

8. Cele mai multe rame au un agățător și sunt îndeajuns de ușoare ca să fie fixate într-un cui. Daca rama Dumneavoastră este voluminoasă și grea, veți avea nevoie de două cuie (mai sigur, puteți folosi și șuruburi). Dacă așezați câteva postere în linie, folosiți nivelmetru, pentru alegerea exactă a locului cuielor/ șuruburilor.

9. Dacă plecați în concediu sau în deplasări îndelungate, se recomandă să acoperiți posterele cu hîrtie albă pentru a nu pierde din intensitatea culorilor. Orice imagine sub influența luminii se decolorează cu timpul.

10. Schimbați posterele!!! Nu sunt scumpe și se pot înlocui des. Atunci când doriți, puteți schimba în totalitate interiorul. De exemplu, odata cu schimbarea anotimpurilor, puteți schimba posterele și alte accesorii din locuință.

O gama largă de postere o găsiți în salonul molDeco. Detalii aici: http://moldeco.md/ro/products/postere

Share

Comments