Idei
UNDE SĂ-ŢI ŢII AMINTIRILE, CA SĂ NU LE UIŢI? 10 IDEI DE SHADOW BOX-URI

Amintirile nu se ţin doar în dulapuri, sertare şi pe etajere. Amintirile mai pot fi frumos înrămate şi atârnate pe pereţi. O rochie de mireasă, rochiţa de botez a fiicei, primii papucaşi ai copilului, primul costum al fiului, bijuteriile moştenite de la bunica, crâmepeiele din luna de miere sau din vacanţa de vis, pe care aţi planificat-o ani la rând. Orice poate fi pus sub sticlă, înrămat frumos şi atârnat pe perete. Chiar şi un instrument muzical!

Noi va propunem 10 idei de shadow boxes, cum se mai numesc aceste vitrine de amintiri, pe care le puteţi face în atelierul nostru.

1. Rochia de mireasă poate deveni piesa de rezistenţă a dormitorului vostru sau chiar a salonului. Pentru asta nu e nevoie să o ţineţi agăţată pe un cuier, până va deveni gri de la praf, ci să o plasaţi într-un shadow box, pe care îl atarnaţi de perete sau, dacă e unul mai mare, puteţi doar să-l sprijiniţi de perete.

2. Buchetul de mireasă, fie din flori naturale sau artificiale, poate ramâne o amintire vie, dacă îi faceţi o căsuţă nouă, un shadow box din sticlă şi lemn nobil, şi o puneţi pe un perete luminos.

3. Rochia de botez a fiicei sau rochia de botez a femeilor importante din viaţa voastră, cum ar fi mama, bunica, străbunica, sora, nepoata, plasată într-un shadow box, este o piesă de decor frumoasă, dar şi o amintire placută. Apropo, chiar dacă nu aveţi în familie nicio femeie căreia să-i fi rămas rochia de botez, puteţi să vânaţi magazinele sau pieţele de anticariat din Europa şi nepărat veţi găsi o astfel de rochiţă, care va arăta foarte bine în casa voastră.

4. Primii papucaşi ai copiilor! Mici, de obicei cusuţi din pânză sau croşetaţi, aceştia sunt în topul listei obiectelor care sunt conservate în shadow box-uri. Şi cum imaginaţia noastră este fără limite, aici puteţi alcătui cele mai neaşteptate combinaţii: primii papucaşi lângă ultimii ditamai papuci, primii papuca;i lângă pantofii de mireasă, primii papucaşi lângă poantele de balerină etc.

5. Cabinetul de curiozităţi este o altă idee pentru un shadow box reprezentativ. El se potriveşte mult persoanelor care colecţionează obiecte originale, pasionaţilor de anumite domenii, călătorilor, exploratorilor. Într-un cabinet de curiozităţi puteţi pune orice, începând cu primele exponate din colecţia pe care o aveţi până la cele mai rare exemplare a unei cărţi pe care o studiaţi.

6. Bijuteriile moştenite vor arăta foarte frumos, înrămate într-un lemn tăiat elegant. Chiar dacă mama sau bunica nu v-au lăsat diamante şi smaralde, orice amintire din partea familiei este o comoară, mai ales când aceste obiecte au fost păstrate cu grijă, pentru a fi transmise generaţiilor care vin după. Cercei, coliere, salbe de mărgele, brăţări, bentiţe, inele - toată pot încăpea într-un shadow box ales minuţios.

7. Chitara şi alte instrumente muzicale tot pot fi plasate într-o cutie cu amintiri. Prima vioară, prima mandolină, prima chitară, primul fluier, nai sau clarinet - toate pot încapea într-un shadow box, spre marea bucurie a ochilor celui care cândva le-a folosit.

8. Amintirile din copilărie, cele mai naive, cele mai inocente, obiectele cu care v-aţi jucat din prima zi de când vă ţineţi minte, maşinuţele, păpuşelele, lopăţelile şi formele pentru pasca de nisip, creioane, pensule, cuburi - toate sunt bune pentru un shadow box care să vă amintească că noi cu toţii venim din ţara copilăriei.

9. Amintiri din vacanţe - bilete de avion, de tren, de vapor, cărţi poştale, hărţi, notiţe, bibelouri, fotografii - orice amintire rămasă dintr-o călătorie de vis îşi poate găsi loc într-un shadow box.

10. Primii bani câştigaţi - aceştia pot fi în forma unei monede sau a unei bancnote, pe care aţi câştigat-o copil fiind sau la primul job serios. Un shadow box cu primii bani câştigaţi sunt un motivator foarte bun, care vă va ţine toată viaţa conectat la sursa de energie interioară, care vă ajută să progresaţi. Acesta, la fel, poate fi un shadow box care va inspira şi alţi oameni din cercul vostru şi mai ales copiii.

Acestea sunt ideile noastre, dar, cu siguranţă, aveţi şi voi câteva idei la care noi nu ne-am gândit, dar pe care vom şti cum să le aducem la viaţă.

Share

Comments