Idei
7 POSIBILITĂŢI DE A SUSPENDA RAMELE ÎN ORICE SPAŢIU

Drumul spre frumuseţea casei e simplu. Luaţi o fotografie dragă inimii sau un tablou, îl înrămaţi şi îl atârnaţi pe perete. Dar cum îl atârnaţi? Unde anume? Câte lucrări înrămate încap pe un perete? În ce ordine e mai bine să le puneţi?

Posibilităţi sunt multe, atât cât încape într-o imaginiaţie de om. Noi am ales câteva pe care să le puteţi aplica fără mari bătăi de cap în orice spaţiu.

1. Fotografiile sau arta înrămată pot fi plasate pe etajere. Numărul acestora îl alegeţi în dependenţă de câte rame aveţi sau de dimensiunile lucrărilor. Ramele mai mari se vor privi bine pe o singură etajeră. ​Ramele mai mici - pe etajere suprapuse.

2. O galerie eclectică pe un singur perete? De ce nu? Nu vă fie frică să experimentaţi cu dimensiunile, culorile şi stilurile lucrărilor. Un tablou vechi, într-o ramă bogată, poate arăta foarte bine lângă alte câteva rame noi, cu fotografii alb negru. În cazul galeriilor eclectice, limite chiar nu există!

3. Aveţi în casă colţuri ce vă par austere? Mascaţi-le cu rame. Lucrările pot fi plasate şi în interiorul colţului, câte o serie pe ambii pereţi, astfel încât să creeze o linie orizontală în colţul în care se întâlnesc sau, pentru un efect şi mai neobişnuit, pe ambele colţuri exterioare ale pereţilor.

4. În cazul în care ramele au aceleaşi dimensiuni, ele pot fi atârnate pe un perete, creând un mare pătrat sau dreptunghi. Efectul va fi mai spectaculos, dacă toate ramele şi passepartout-urile ar fi la fel.

5. Ce ar fi dacă aţi înrăma toate fotografiile pe care le-ţi făcut vreodată şi aţi îmbrăca cu ele toţi pereţii dintr-o cameră? Pereţii din hol, de exemplu.

6. Dacă nu aveţi posibilitatea să găuriţi pereţii, folosiţi cârlige şi sfoară. Aici puteţi improviza şi cu una şi cu alta.

7. O altă modalitate originală de a suspenda lucrările înrămate este plasarea lor pe un suport făcut dintr-un palet cu scândurile din mijloc scoase. Aici deja vă puteţi juca cu starea în care este paletul, de la unul foarte vechi şi uzat, la unul şlefuit şi îmbibat cu lac. Sau poate unui colorat? Cum am mai spus, imaginaţia umană nu are limite. Îndrăzniţi!

Care e sfatul vostru pentru suspendarea fotografiilor şi tablourilor înrămate?

  

Text: Diana Guja 

Share

Comments