Idei
LADA DE ZESTRE A BUNICILOR

Broderii, poze, scrisori, sunt lucruri prețioase moștenite de la bunici care au deopotrivă nu doar povestea lor, ci și o istorie de viață ce poate fi prelungită dacă știm cum să le păstrăm.

Cu trecerea anilor dorul de copilărie e tot mai mare și simțim nevoia să facem o călătorie în timp, așa se explică că unii dintre noi preferă să decoreze casa cu obiecte de mobilier și de decor vechi, de preferat cele care au aparținut bunicilor. Dintotdeauna mi-a plăcut să răscolesc prin lucrurile vechi și să caut prin dulapul bunicii mele în speranța că de la o căutare la alta vor mai apărea și alte comori.

Lucrurile moștenite sunt cu adevărat pline de mister, pentru că trezesc amintiri și ne duc cu gândul la întâmplări de demult, la oameni care au fost şi nu mai sunt, la o lume pe care, dacă aveai noroc, o puteai descoperi doar din poveștile spuse de ei. Întoarcerea la rădăcini, amintirea bunicilor ne dau adesea o alta viziune asupra vieții, care de multe ori pare ca nu are nici o tangență cu a lor. Empatia, omenia, bunătatea, sentimente care astăzi rar își mai găsesc locul în rutina zilnică. Ca să vă păstrați amintirile frumos, iată niște idei.

Printre puținele lucruri rămase de la bunici peste care anii nu își lasă amprenta și prin care ei continuă să trăiască în inimile noastre, putem găsi:

Ordine, decorații și medalii ale bunicului: 



Băsmăluțele brodate ale bunicii: 



Lucruri croșetate:



Poze vechi



Bijuterii 





Broderii vechi




Covorașe țesute 


Voi de care bunuri din lada de zestre sunteți cel mai tare atașați?



Text. Victoria Mudreac 

Share

Comments