Idei
ARTĂ CORPORALĂ ÎN 3D

Arta tatuajului este practicată în toată lumea de cca 5000 de ani, dar în ultima perioadă a evoluat considerabil și tendința de a asocia tatuajele cu rebeliunea și revolta specific tinerească începe să dispară. Mai mult, tatuajul nu se mai asociază cu stigmatul negativ pe care l-a purtat atâta amar de vreme, devenind azi una dintre cele mai moderne forme de autoexprimare.

Arta tatuajului a avansat până la punctul în care maeștri tatuajului pot crea iluzii optice sau imagini 3D convingătoare pe pielea clienților lor.

Iată o listă a celor mai cotați tattoo artiști din lume:  

Francezul Loïc Lavenu este cunoscut în lumea tatuajelor sub numele de Xoïl. Rezultatele sale sunt suprarealiste, dezordonate și foarte experimentale.

Peter Aurisch este incredibil de priceput la crearea mai multor stiluri de arte vizuale, fie că este vorba de acuarelă, cubism sau desene în creion, cu umbre bine definite.

Ondrash devine tot mai popular printre cei care au o slăbiciune aparte pentru tatuajul-acuarelă.

Mariusz Trubisz are o pasiune pentru umbrire și culorile neonice.

Marcin Aleksander utilizează cerneli incredibil de vibrante pentru a realiza tatuajele suprarealiste, extrem de vii, care au devenit brand-ul ei.

Kenji Alucky este cunoscut pentru o tehnică specială de tatuat, care poartă denumirea de „dotting stippling”. Tatuajele lui prezintă motive geometrice și tribale.

Ien Levin lucrează doar cu cerneală neagră. Stilul lui este extrem de complicat, are un simț macabru cu detalii foarte capricioase.

Original din San Francisco, artistul tattoo Corey Divine este bine cunoscut în lumea tatuajelor pentru faptul că realizează desene geometrice pe scară mare și care sunt, în general, alb – negru. Recent, însă, el a introdus și culoarea, obținând efecte uimitoare.

Sasha Unisex Tattoo este un artist tattoo din Sankt-Petersburg, Rusia, iar tatuajele lui arată de parca au fost pictate cu acuarela pe piele. Lipsa de contur și efectele de umbrire strălucitoare, îi oferă un aspect moale. Multe din desenele Sashei reprezintă animale și elemente din natură.

Născut în Brazilia, artistul tattoo Frank Carrilho creează tatuaje uimitoare care îmbină liniile drepte ale geometriei cu cerneala neagră. Desenele sale par o combinație între o schiță și un desen și se diferențiază complet de orice tatuaj văzut până acum.

Rit Kit este un pseudonim al artistei din Ucraina  Rita Zolotuhina care s-a specializat în tatuajele cu elemente florale. Te fascineaza într-o clipă!

Îmi place să privesc oameni tatuați, desenele de pe pielea lor spun multe despre ei, lucruri care fac parte dintr-o istorie personală frumoasă. Ador persoanele care atât la 20 cât și la 80 de ani își poartă cu eleganță tatuajele.

Recent,  mi-am făcut și eu un tatuaj, iar înainte de a merge la salon, m-am documentat atent. Cu siguranță trebuie să fie ceva care te reprezintă foarte bine sau poate ceva care are o valoare sentimentalîă L-am ales pe Robert Ermac și îl recomand din toată inima. A fost exact ce-mi doream pentru că un tatuaj trebuie să arate în primul rând fain, iar apoi să însemne ceva.  De fapt, durerea acului parcă nu mai este atât de mare când tatuajul are de transmis un mesaj. Tatuajul vostru ce istorie are?

text: Victoria Mudreac

Share

Comments