Idei
Cum să faci din bradul tău – vedeta sărbătorilor de iarnă

Decorațiunile pot transforma orice casă într-o lume magică, iar tradiția împodobirii bradului este unul dintre cele mai frumoase momente ale sărbătorilor de iarnă.

Astăzi vom vorbi despre brazi de Crăciun care pot fi reinventați în cele mai trăsnite moduri. Iar dacă ați hotărât ca de sărbători să nu cumpărați un brad natural, aceste idei v-ar putea ajuta să vă creați propriul brad din materialele pe care le aveți la îndemâna prin casă.

1.Brad din crenguțe

2. Brad din sfoară sau tul

3. Brad din cărți  

4. Brad din luminițe pe perete

Când vorbim de decorarea casei pentru Crăciun nu ne referim doar la brad, ci încercăm să scoatem în evidență toată locuința cu ajutorul ornamentelor. De exemplu ne putem decora geamurile, mesele, scările, ușile, oglinzile s.a. Iată câteva idei de decorațiuni care vă pot inspira:

6. Candelabru din luminițe

7. Oglinda înconjurată de lumini

8. Borcane umplute cu luminițe

Tot ce trebuie să faceți este să țineți cont de stilul casei dumneavoastră și să încercați să vă limitați la două–trei culori pentru amenajarea de sărbătoare. Noi vă sugerăm să puneți accent pe simplitate și să adăugați un strop de strălucire. Și nu uitați că bradul trebuie să fie amplasat într-un loc în care, pe timp de zi, să poată fi pus în valoare de lumina naturală.

De asemenea perioada sărbătorilor de iarnă și artiștii din întreaga lume nu ezită să își pună în aplicare creativitatea și an de an să ne uimească cu cei mai frumoși și luxurianți brazi de Crăciun din lume. Valoarea acestora depășește cu mult nu doar bugetul, ci si imaginația. Iată cei mai extravaganți brazi din toate timpurile:

În 2012 pentru celebrarea celor o sută de ani de la lansarea domului Galeriilor Lafayette din Paris, a fost creat un brad impresionant. Bradul a fost împodobit cu 120 de ornamente în formă de diamant și încununat cu un candelabru de 9 metri și bătut cu 5000 de stele din cristale Swarovski, iar înălțimea depășea 21 metri. Valoarea bradului nu a fost dezvăluită. Celebra casă de bijuterii, Tiffany & Co, în anul 2010 a creat cel mai scump brad de Crăciun din Europa. Bradul a fost împodobit cu peste 100,000 de lumânări electrice și cu ornamente unicat. Creația a fost expusă în fața Domului din Milano și a costat 450,000 USD.

Al doilea cel mai scump brad din lume creat până în 2007 a fost expus în Singapore. Bradul a avut o înălțime de aproximativ 6 metri cu o greutate de peste 3000 kg, confecționat din 21 798 de diamante și 3 762 de cristale, în valoare totală de aproximativ un milion de dolari.

De asemenea și în locuitorii orașului Zurich, Elveția au avut parte de un brad spectaculos. Bradul depășea 15 metri și a fost împodobit cu 5000 de ornamente din cristale Swarovski și a fost evaluat la aproximativ 4 milioane USD.

 

Indiferent de valoarea bradului, noi vrem să credem că cel mai mult contează magia sărbătorilor de iarnă și persoanele care ne vor înconjura în seara de Ajun. Iar cu puțină imaginație și bucurie de a trăi din plin sărbătoarea Crăciunului ne putem crea propriul brad unic și cu o amprentă personală. Voi cum ați ales să vă decorați casa?

Text: Victoria Mudreac   

Share

Comments