Artă
Bijuterii din flori - păstrează primăvara mereu aproape

De multe ori ne dorim ca momentele dragi să ne rămână întipărite în minte, iar bijuteriile din flori presate sunt o metodă inedită de a păstra amintirile vii cât mai mult timp.

Tehnica florilor presate se numește Oshibana și este mai mult decât un proces de conservare a florilor. Datorită tehnicii florile sunt transformate în semne de carte, bijuterii, tablouri și chiar adevarate lucrări de artă.

Colleen Jordan, o tânără designer din Atlanta, a reușit să îmbine într-un mod original arta cu natura. Totul a pornit de la un experiment transformat în pasiune, iar acum a ajuns să facă într-un an aproximativ 1900 de piese pe care le vinde pe internet la prețuri începând cu 22 de dolari. Bijuteriile sunt astfel create încât nu permite solului în care sunt plantate florile să se împrăștie. Collen speră că dincolo de latura estetică a conceptului de bijuterie eco, ar putea găsi şi o aplicaţie practică, de exemplu, în loc de plate decorative am putea purta la gât o rucola sau salată iceberg.

 

Sarah Smith din Oregon face bijuterii lucrate manual din rășină. Ea spune că procesul de creare a unei singure bijuterii poate dura chiar și 2-3 săptămâni – de la proiectare, la turnarea rășinei, întărire şi modelarea piesei.

 

Bijuteiile Skipping Lilies sunt concepute de către o soră și un frate, Kristin și Eric. „De mici suntem pasionați de natură, și mereu ne-am dorit să putem expune frumusețea care există acolo.  Facem bijuterii folosind flori mici și plante ca element de design primar care, pentru cea mai mare parte a vieții lor, sunt complet neobservate” a menționat Kristin.

Susan McLeary este o talentată floristă din SUA, dar recent, artista a descoperit o nouă vocație: bijuterii din plante care cresc în timp ce le porți. Susan a realizat prima sa bijuterie cu plante atunci când o prietenă i-a cerut să-i proiecteze florile pentru nunta sa, atunci ea a găsit o adevărată pasiune în a realiza bijuterii. Plantele sunt atașate la materiale bine alese și tratate pentru ca plantele să reziste și să crească timp de 2 până la 4 săptămâni. Mai târziu, plantele se pot detașa de pe bijuterie și pot fi plantate într-un ghiveci.

Dar parte ace amai frumoasă este că și la noi avem artiști talentați care explorează florile naturale în bijuterii. Grigorovscaia Ana este creatoarea brandului Ani Shop care face bijuterii inspirate din natură folosind flori vii, petale și ierburi sălbatice.

Arini este un alt brand autohton care aduce natura cât mai aproape de noi. Îmbinând eleganța cu extravaganța, bijuteriile handmade sunt create cu mult suflet, fiecare din ele spunând o poveste aparte.

Dacă v-au plăcut aceste minunății, să știți că bijuteriile ANI SHOP și ARINI le puteți găsi în saloanele MOLDECO. Florile ne pot ajuta mereu să păstrăm cât mai mult timp un moment important din viața voastră!

Text: Victoria Mudreac

Share

Comments