Noutăți
Veștile noastre bune

După câteva zile de stat acasă cu întreaga echipă Moldeco, după ce am făcut curat în dulapuri și am șters praful de pe unde nu-l ștersesem demult, după maratonul de privit filme și sunat pe cei dragi, am tot analizat pe acest fundal ce putem face mai departe.

Eu fac parte din categoria celor care nu se lasă bătuți la prima adiere de vânt. Așa m-am construit să nu cad în depresii la primul eșec și chiar dacă consum zilnic tone de informație, nu ma influențează totul așa de ușor. Probabil că nu voi spune mare noutate, dar chiar cred că acest #Coronavirus poate fi depășit cu brio.

Bineînțeles că va trebui să ne schimbăm multe obiceiuri, să ne revedem prioritățile și să renunțăm la multe lucruri pe care le făceam până acum din inerție. Deja nu va mai merge nimic de la sine. Acum, ca să meargă, trebuie regândit totul de la zero. Și asta vom face în următoarea perioadă.

Vestea cea mai bună este că deocamdată secțiile de producere au voie să funcționeze, dacă respectă normele sanitare recomandate de autorități. Deci, atelierul nostru va lucra, vom putea efectua ramele la comandă și vom pregăti tot ceea ce este necesar pentru timpuri mai bune. Vestea proastă este că saloanele noastre, fiind magazine de retail, sunt închise cel puțin până pe 1 aprilie, deci contact cu clienții noștri pe viu nu vom mai putea avea până atunci. DAR, încă o veste tare bună este că avem o minune de site, care se numește www.moldeco.md, unde toată activitatea noastră stă bine merci și acum a venit momentul să folosim la maxim tot ce avem expus acolo. Eu nu știu de ce mă încăpățânam să ofer permanent multă informație pe site-ul nostru, uneori aveam și discuții la cuțite că ofer totul pe tavă concurenților:), dar am ajuns zilele astea să mă bucur ca un copil că avem toate instrumentele necesare să-i dăm bătaie în continuare! Și iată de ce:

  1. În primul rând, magazinul nostru online este foarte bunișor, funcțional și variat: am inclus acolo atât ramele și suvenirele noastre, cât și lucrările autorilor moldoveni, cu care lucrăm de câțiva ani buni, pentru a-i promovăm și a le oferi o posibilitate de câștig în plus. Intrați aici să vedeți rubricile: www.moldeco.md/shop E ușor de accesat, ușor de ales, ușor de achitat, iar dacă nu credeți, vă invit să faceți un test. Poate chiar vă aventurați să alegeți ceva pe bune :) Tare m-aș bucura, dacă ne puteți oferi un feedback contructiv, ca să știm la ce avem de mai lucrat.
  2. Noi am obișnuit 15 ani!!! la rând clienții noștri cu alegerea pe viu a ramelor de către consultantele noastre. Ne-am asumat să le oferim soluții pentru ceea ce își doreau să înrămeze cu lucrarea de față, folosind panoul nostru de mostre și uneori se întâmpla să lucrăm și mai bine de o oră la alegerea ramei potrivite, până găseam cea mai bună soluție. Acum a venit timpul să vă oferim de la distanță posibilitatea de a alege. Dar și aici avem o bilă albă pentru site-ul nostru. Anul trecut am elaborat modulul Alege rama ta, în care vă puteți juca trecând virtual prin tot stocul nostru de rame, până ajungeți la rama care vă place mai mult. Aici aveți posibilitatea de a vă încărca imaginea cu ceea ce doriți să înrămați, iar site-ul vă permite să vedeți cum va arăta  rama gata. Am explicat cum funcționează acest modul într-un video aici. Mai mult decât atât, când lucram la elaborarea acestui modul, am chinuit destul de mult dezvoltatorii, însă am obținut maxim posibil, în așa fel ca rama să arate cât mai veridic, ținând cont de lățimea și proporțiile solicitate. Respectiv, dacă ați ales o ramă lată, dar de dimensiune mică, ea va arăta cu totul altfel, decât dacă introduceți o dimensiune mare. De exemplu, aceeași ramă pentru A4 arată așa

iar pentru 80x100 cm arată așa:

Selecția ramelor se face instantaneu și aveți multe filtre: puteți alege după tipul ramei (lemn sau plastic), după culoare sau lățime. Aveți și opțiunea să comapați ramele pe care le-ați marcat ca favorite. Iar cel mai util este că puteți afla și prețul ramei gata, dacă introduceți corect mărimile în centimetri și selectați tipul lucrării înrămate, adică fotografie, tablou, broderie sau oglindă. Aici cuvântul cheie este CORECT :)

Deci, vă invit să vă jucați cât stați la calculator: https://moldeco.md/frame

  1. Avem pe site o bibliotecă foto foarte vastă cu Lucrările noastre, pentru că nouă atât de mult ne place ceea ce facem, încât ar fi păcat să nu aflați și voi despre asta. Aici e tare mult de văzut, mai ales că puteți selecta ceea ce vă interesează să vedeți: tablouri, fotografii, puzzle-uri, icoane, obiecte de colecție, broderii, tricouri etc. Pe toate le găsiți aici: https://moldeco.md/ro/album
  2. Avem paginile noastre pe rețelele de socializare, unde am adunat destul de mulți fani care au primit de la noi aproape zilnic doza de frumusețe. Pe Facebook avem peste 14 000 de urmăritori, pe Instagram mai puțintei,  și aici mai avem de lucrat cu generațiile tinere, chiar dacă știm că în general cumpărătorii noștri stau mai mult pe FB, decât pe Insta:) . Ceea ce vreau să zic este că vom continua comunicarea noastră, în așa fel încât să nu duceți lipsă de porția cu care v-ați obișnuit și care nouă ne produce multă plăcere.
  3. Ar mai fi de adăugat canalul nostru de Youtube, unde din 2009 am adunat filmulețe din atelierul nostru, evenimentele realizate la Moldeco, precum și interviurile LIVE pe care le-am avut în ultimii ani cu diverse personalități din țara noastră. Cel mai valoros interviu rămâne pentru mine cel cu Maestrul Eugen Doga, dar și cu Iurie Matei, Nata Albot, Mihai Stamati, Angela Stafii, Savatie Baștovoi și mulți alții. Când nu aveți ce face, deschideți MOLDECO pe Youtube, să faceți cunoștință cu activitatea noastră dincolo de rame, sau poate să vă vedeți în cadrul evenimentelor la care ne-ați fost oaspeți. Aici sunt toate. 

Astea ar fi doar câteva lucruri despre noi pe care le avem în spate, suficient cât să nu dispărem foarte ușor din peisaj, oricât de greu ne-ar fi nouă, întreprinderilor mici și mijlocii, care duc în spate bugetul Moldovei, și care au foarte mare nevoie acum de susținere ca să supraviețuiască mai departe. Și pentru că mare speranță din partea statului RM nu avem, căci nu suntem nici Luxemburg, nici Danemarca și nici măcar Italia, toată susținerea pe care contăm este din partea celor care cunosc serviciile noastre și știu ce atitudine avem față de ceea ce facem.

De aceea,  cât #stăm_acasă, vă invit să examinați în primul rând pereții voștri și să vedeți dacă nu cumva tocmai acum aveți nevoie de o ramă nouă. Poate trebuie schimbată rama la oglindă, da poate schimbați cu totul ceva la bucătărie, da poate ați găsit niște poze prin sertare și ați vrea să le înrămați ca amintire. Sunt sigură că astfel ne putem ajuta reciproc, fie și cu pași mici: noi nu închidem definitiv activitatea, iar voi vă bucurați de un nou decor. Se pare că acum e foarte important să ne gândim nu doar la mâncare, dar și la ceea ce ne asigură la alte niveluri starea de bine. Și haideți în loc să ne lăsăm duși de știri adevărate sau false,  să facem în fiecare zi un exercițiu de imaginație că TOTUL VA FI BINE. Sănătate și optimism tuturor!

Cu drag de provocări,

Stela Moldovanu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Comments