Evenimente
PREMIANȚII SALONULUI DE BRODERIE 2016

Sâmbătă am făcut totalurile Salonului de Broderie 2016 și am descoperit încă odată că oamenii în general apreciază lucruri simple și ușor de înțeles.  Tocmai de aceea veți avea surpriza să vedeți două păreri aproape opuse: cea a juriului nostru și a publicului, ceea ce ni se pare absolut corect și echidistant. Așadar, iată premianții:

Cei  8 membri ai juriului, în frunte cu dna Ministru al Culturii Monica Babuc, au desemnat literalmente  CEA MAI DEOSEBITĂ lucrare din expoziție: într-adevăr, cea mai ieșită din comun broderie din expoziție a fost realizată de Nadejda Ganceari, proaspătă absolventă a Academiei de Muzică, Teatru Arte Plastice. Este o lucrare gândită și lucrată în totalitate de autoare, fără a merge pe o anumită schemă. Pe bună dreptate își merită titlul și premiul în valoare de 3000 de lei oferit de molDeco.

Premiul I și Diploma pentru Realizare Ireproșabilă , precum și certificatul valoric de 1200 lei oferit de compania Luca-S,  au fost câștigate de dna Nadejda Potîngă, pentru lucrarea ”Sărutul” de Rodin.

Premiul II și Diploma pentru Originalitate, împreună cu  certificatul în valoare de 800 de lei de la Luca-S  le-a aprimit lucrarea semnată de Cristina Grate.

Premiul III și Diploma pentru Autenticitate,  precum și un certificat valoric în sumă de 500 lei oferit de compania Luca-S l-a primit lucrarea dnei Emilia Didu ”Țăranca din Muscel”, după Grigorescu.

Premiul special desemnat de juriu și o lucrare pictată de Dl Vasile Botnaru, a ajuns la Carolina Nichitin.

Premiul pentru Pasiune și talent a revenit lui Adrian Grăjdieru,  cel care a reușit la doar 12 ani să confecționeze un costum național!

Premiul Special desemnat de consultantele salonului molDeco – Eugenia Bernaz, pentru lucrarea Noaptea înstelată de Van Gogh.

Iar lucrarea care a adunat cele mai multe voturi din partea Publicului este ”St.Peterburg” în interpretarea uimitor de perfectă a dnei Evghenia Smirnova, din or. Bălți. Ea este și una din cele mai active ale clubului de meșterițe pasonate de broderie, ”Acul de aur”. Premiul pentru SIMPATIA PUBLICULUI a fost oferit de Spa by Berd”s, un certificat valoric de 1500 lei, pentru o zi de relaxare la spa.

Am avut de asemenea patru premii în valoare de 300 lei pentru fidelitate și încurajare de la compania Broderie Art, pentru Cornelia Ștefaneț, Tălița Secrieru, Alina Ciumac-Anii, și Marina Tihon.

Alte patru premii pentru încurajare a oferit cu drag LIA FIA în special pentru mămicile cu fete: Oxana Rîbacioc, Ludmila Gîrbu, Cornelia Ștfaneț și Victoria Loghin.

Aceștia fiind premianții, vă oferim în continuare un top 10 al lucrărilor votate de vizitatori, după cea desemnată cu 44 de voturi drept Simpatia Publicului.

Locul 10 cu 14 voturi a fost ocupat de broderiile realizate de Natalia Pugaci, Alina Zosim, Nadejda Ganceari și Victoria Mironenco.

Locul 9 cu 15 voturi din partea publicului  a fost împărțit între Tatiana Evdochimova, Ala Buga, Nadejda Potînga, Larisa Vlas și Nadejda Berghe.

Locul 8 cu 16 voturi : Irina Tretiacov, Angela Cemurtan, Galina Botnaru și Nadejda Ursu.

Locul 7 cu 18 voturi din partea publicului - Eugenia Bernaz

Locul 6 și 19 voturi - Victoria Loghin

Locul 5 cu 20 de voturi ale vizitatorilor - Sabina Ciobanu

Locul 4 cu 21 de voturi - Natalia Munteanu

Locul 3 si 23 de voturi - Lina Ciobanu

Locul 2 cu 24 de voturi - Marina Tihon

Și locul 1 cu 31 de voturi, dar totusi la mare distanță de SIMPATIA PUBLICULUI, care a acumulat 44 de voturi, Alina Ciumac- Anii

Acestea fiind spuse, mulțumim întregii comunități a celor pasionați de broderie și vă mai așteptam și în alți ani la Expoziția noastră.

Albumul cu toate lucrările participante în acest an îl puteți găsi aici.

Share

Comments