Evenimente
FEERIA DARURILOR 2016

”Am un vis – să găsesc posibilitatea de a avea un spaţiu de locuit  pentru mine şi pentru copilul meu, ca să fie fiul meu mai fericit ca mine, să nu ajungă cu timpul şi el în stradă. Există frunze care nu cad, chiar dacă le scutură vîntul, există oameni, locuri, fapte care nu se uită chiar dacă uitarea este o lege a firii. La fel şi noi vom trăi şi ne vom ruga de sănătatea fiecăruia care ne-a ajutat şi susţinut”, sunt cuvintele unei tinere povestea căreia ne-a făcut să organizăm și anul acesta FEERIA DARURILOR, pentru ca să continuăm să dăruim bucurii.

Istoria  Svetlanei Codreanu pe care o vom ajuta în acest an am descoperit-o datorită CCF Moldova și a ”Asociației Raionale de Educare a Adulţilor Prutul de Sus”  (AREAP) din or. Edineț.  Este o tânără de 24 de ani, cu o viață nespus de tragică, rămasă fără părinți de la vârsta de 5 ani. A crescut în  diverse instituții-internat pentru copii, a trecut prin experiența nereușită de a putea fi înfiată de o familie din Norvegia. A născut foarte devreme un băiețel, fiind părăsită și de tatăl acestuia. Acum Dan are 6 ani. Ceea ce ni s-a părut impresionant cu adevărat este puterea cu care a trecut peste toate greutățile, reușind să facă studii la Colegiul de Viticultură din Stăuceni și la școala profesională nr. 8, unde a învățat meseria de croitor. Chiar dacă are o dizabilitate locomotorie pe lângă toate astea, Svetlana  a reușit să-și dezvolte talentul pentru pictură. Ea este acum beneficiara AREAP, care o ajută să-și poată achita chiria pentru o cameră. Alături de această asociație a realizat mai multe proiecte, printre care decorarea pereților Secției de Pediatrie din Edineț. La moment, Svetlana este angajată la o fabrică de confecții, unde are un salariu care îi asigură cumva existența. Este un om luminos și crede în minuni.

Ediția aceasta a FEERIEI DARURILOR va fi dedicată decorului pentru casă, pentru ca banii adunați din acest eveniment să fie destinați procurării unei case. Ni se pare semnificativ și chiar foarte frumos să poți contribui la un vis atât de mare. Și este foarte real, pentru că există deja niște bani puși deoparte într-un cont bancar, adunați de Svetlana. Ceea ce putem noi împreună să facem este să adunăm suma care lipsește pentru a face acest vis să se realizeze.

Ca de fiecare dată am făcut o selecție foarte riguroasă a participanților, pentru a vă putea oferi tot ce există mai deosebit în materie de decor pentru casă lucrat manual, cu multe piese unicat, cu meșteri care lucrează din pasiune și care fac lucruri autentice și de neprețuit. Vom avea ceramică splendidă de la Einoleino, pernuțe decorative create cu drag de Mândra ChicAliona Bereghici și De la Domnica, decor de sărbători de la LibraDomaDecor și DecorAvenue, plapume magice de la Hermina, cutii și lămpi originale de la Magic Box, păpuși vii de la Lileta și Valentina Deadic,  piese unicat din lemn  de la SOLO și Let`s wood și o colecție specială de lumânări aromate de la minunatul magazin de veselă și accesorii pentru casă Éclair. De asemenea, nu putea lipsi bunul nostru prieten Vasile Botnaru cu oenogramele sale, și Soo Cookie cu biscuiți-căsuțe, precum și tot ce face salonul molDeco pentru ca în casele voastre să fie frumos și bine.

Iar pentru ca atmosfera să fie cu adevărat de Sărbători, vom avea un recital acustic de la  formația Cuibul, invitații noștri de onoare care anul acesta au ajuns la 25 de ani de activitate!  Igor Dânga și Lidia Scarlat ne vor aduce muzica lor vie și  inconfundabilă și cred că ne vor face chiar să țopăim de plăcere :)

Acest târg este despre frumusețe, bunătate, căldură, bucurie,  toleranță. Acest târg este despre oameni care apreciază aceste valori și cred în ele. 

Intrarea este 20 lei, ceea ce înseamnă contribuția fiecăruia  pentru scopul nostru caritabil, precum și accesul la tombola cu cadouri de la toți participanții  FEERIEI DARURIOR 2016.

Vă oferim mai jos posibilitatea să vedeți cu un ochi ce puteți cumpăra la targ și vă așteptăm cu multă plăcere, sâmbătă, 17 decembrie, între orele 13.00-17.00 la salonul molDeco, pe bd. Moscova 14/1.

Share

Comments