Idei
INCREDIBILA FORMĂ A CRISTALELOR DE GHEAȚĂ

Cu siguranță multi dintre noi au urmărit fulgii  de zăpadă și ne-a uimit de fiecare dată cât sunt de perfecți și de diferiți. Aflați că Alexey Kljatov (Алексей Клятов) este un fotograf amator din Moscova care a revoluţionat lumea fotografiei, inventând o metodă de fotografiere inedită a formelor de cristal și a fulgilor de gheață. Metoda sa de macrofotografie este una dintre ramurile artei fotografice care implică surprinderea detaliilor nevăzute cu ochiul liber, pentru a realiza adevărate opere de artă.

În 2013, Kljatov a devenit cunoscut în toată lumea datorită fotografiilor sale uluitoare în care sunt arătate în detaliu creaţiile din gheaţă.

La început Alexey folosea o sticlă de plastic tăiată sub forma unui cilindru de 5,5 cm, în care introducea obiectivul camerei. Cilindrul era plasat peste fulgul de zăpadă, iar lentila obiectivului era perpendiculară pe acesta. Fulgul era iluminat de dedesubt, cu o lanternă, prin două filtre improvizate din pungi de plastic.

În prezent artistul din Rusia fotografiază cu un echipament inventat chiar de el acasă. Cu ajutorul unei camere Canon PowerShot A650 şi cu un obiectiv rusesc, vechi, Helios 44M-5 lipit cu scotch de camera foto, a reuşit să facă nişte imagini impresionante cu o claritate a imaginilor realizată la zoom optic maxim.

Cu ajutorul acestei invenţii, Alexey Kljatov a reuşit să surprindă frumuseţea fulgilor de zăpadă până în cele mai mici detalii, fiecare imagine fiind unică.

Multe din pozele sale sunt făcute la el pe balcon, uneori folosind lumina bliţului, alteori cu ajutorul luminii naturale, iar pentru un mai bun contrast fotografiază pe bucăţi de textil închise la culoare.

Pentru a vedea mai multe poze realizate de Alexey Kljatov în care surprinde momente unice prin prisma aparatului de fotografiat accesaţi acest link.

Se mai spune că forma cristalelor de gheaţă redau toate sentimentele, gândurile şi cuvintele noastre, iar această idee o găsim şi în cartea „Forma iubirii” a celebrului savant japonez, Massaru Emoto. Dr. Emoto ne dezvăluie în cercetările sale că omul, fiind apă în proportie de 70%,  este în interacţiune directă cu apa, iar aceasta are puterea magica de a înmagazina toate informaţiile transmise ei sub formă de energie din mediul înconjurător. Astfel, se confirmă ceea ce tradiţiile spirituale susţin de milenii: suntem responsabili de raiul sau de infernul în care trăim.

Text: Victoria Mudreac

Share

Comments